Камарата за визуална комуникация и защита на околната среда стана редовен член на НСС

На заседанието си на 25.юни.2010, УС на НСС прие Камарата за визуална комуникация и защита на околната среда (КВКЗОС) за редовен член на НСС. С това бизнеса, осигуряващ външна реклама на територията на страната се присъедини към Националните етични правила за реклама и търговска комуникация (Етичен кодекс). КВКЗОС ще имат свой представител в Етичната комисия на НСС.

КВКЗОС е основана през 2008 г. като сдружение с нестопанска цел.В състава й влизат 15 водещи български фирми в сферата на външната реклама и визуалната комуникация. Това са :“БУЛМЕДИЯ” АД, „МЕТРОПОЛИС ГРУП” АД, „РАДЕЯ” ЕООД, „НЮЗ АУТДОР БЪЛГАРИЯ” ООД, „ИДЕЯ КОММ” АД, „ЗАК АУТДОР” ООД, „КРЕСЛИ АДВЪРТАЙЗИНГ” ЕАД, „ИМИДЖ” АД, „МАГ БИЛБОРД” ЕООД, „АУТДООР МЕДИЯ ГРУП” ООД, „СТИЛ РЕКЛАМИ” ООД, „СЪН АУТ ЪФ ХОУМ МЕДИЯ” ООД, „ВАЛ СОФИЯ” ЕООД, ”ИМПРЕС” ЕООД, „АВВ ИНЖЕНЕРИНГ» ЕООД. Част от тези фирми членуват в Българската асоциация за външна реклама (БАВР), друга част – в Националната асоциация за външна реклама (НАВР).

Контакт с НСС

  • ул."Сан Стефано" № 14, вх.Б, ет.3 - (БAKA), София 1504
  • +359 0886 695 616
  • office@nss-bg.org

КАК ДА ПОДАДЕТЕ ЖАЛБА

Всяко лице може да подаде жалба в НСС. За нас е задължение и отговорност да вземем бързо и безпристрастно отношение към вашия сигнал.
Националния съвет за саморегулация (НСС) можете да подадете два вида жалби за нарушение на:
1. Етичния кодекс - по отношение на съдържанието (подвеждане, обида, неподходяща за деца и пр.) на рекламите и другите форми на търговска комуникация или
2. Правилата за онлайн поведенческа реклама - по отношение на насочена към конкретен потребител онлайн поведенческа реклама. Що е то онлайн поведенческа реклама (ОВА) и какво да направите преди да подадете жалба, можете да научите тук.
Жалбата е молба, която посочва доказателство за нарушение или повдига въпрос за възможно нарушение, което изисква по-нататъшно проучване.

Прочети повече

Подаване на Жалба

Никога не е било по-лесно да защитите себе си и обществото от вредно съдържание в рекламите.
Ще ви отнеме няколко минути и няма да ви струва нищо.

Подай Жалба

Редовни Членове