НСС изработи проект за Рамка за отговорна комуникация на храни

Въз основа на Рамката за храните на Международната търговска камара (МТК) и добрите практики в Европа,  НСС разработи проект за Рамка за отговорна комуникация на храни. Съобразно изисканията на чл. 76 на ЗРТ, Рамката включва изисквания  (Чл. 24) за реклама или търговска комуникация, придружаваща или включена в  предавания насочени изключително или предимно за деца , на храни и напитки, за храни и напитки, съдържащи хранителни съставки и вещества с хранителен или физиологичен ефект, по-специално съдържащи мазнини, трансмастни киселини, сол/натрий и захар, чийто прекомерен прием в хранителния режим не е препоръчителен.които съдържат хранителни вещества и субстанции с хранително или психологическо влияние, по-специално такива като мазнини, трансмасни киселини.

Документът е изпратен за мнение до Съвета за електронни медии, Държавната агенция за защита на детето, Националната мрежа за децата.

 

 

Контакт с НСС

  • ул."Сан Стефано" № 14, вх.Б, ет.3 - (БAKA), София 1504
  • +359 0886 695 616
  • office@nss-bg.org

КАК ДА ПОДАДЕТЕ ЖАЛБА

Всяко лице може да подаде жалба в НСС. За нас е задължение и отговорност да вземем бързо и безпристрастно отношение към вашия сигнал.
Националния съвет за саморегулация (НСС) можете да подадете два вида жалби за нарушение на:
1. Етичния кодекс - по отношение на съдържанието (подвеждане, обида, неподходяща за деца и пр.) на рекламите и другите форми на търговска комуникация или
2. Правилата за онлайн поведенческа реклама - по отношение на насочена към конкретен потребител онлайн поведенческа реклама. Що е то онлайн поведенческа реклама (ОВА) и какво да направите преди да подадете жалба, можете да научите тук.
Жалбата е молба, която посочва доказателство за нарушение или повдига въпрос за възможно нарушение, което изисква по-нататъшно проучване.

Прочети повече

Подаване на Жалба

Никога не е било по-лесно да защитите себе си и обществото от вредно съдържание в рекламите.
Ще ви отнеме няколко минути и няма да ви струва нищо.

Подай Жалба

Редовни Членове