НСС засилва фокуса си върху защитата на децата от вредно съдържание в рекламата и търговската комуникаця

НСС се обърна към ДАЗД да предложат професионалист в областта на защитата на децата, който да се включи в работата на съвета с цел осигуряване на още по-голям фокус върху защитата на децата от вредно съдържание в рекламата и търговската комуникация.  В резултат на това в състава на Етичната комисия на НСС се включи г-н Христо Монов, бивш зам.-председател на ДАЗД . Г-н Монов е завършил е \"Психология\" в СУ „Св. Климент Охридски”. Специализирал е в Института по психология към Руската академия на педагогическите науки. Дългогодишен  преподавател в Софийския университет,  Бургаския свободен университет, ЮУ „Неофит Рилски”, ПУ „Паисий Хилендарски” и Нов български университет.  Член е на редица професионални организации - Дружеството на психолозите в България, Българската асоциация по приложна психология, Световната асоциация по фамилна терапия, постоянен комитет по психология на кризите и бедствията към Европейската федерация на психологическите асоциации и др.

 

Контакт с НСС

  • ул."Сан Стефано" № 14, вх.Б, ет.3 - (БAKA), София 1504
  • +359 0886 695 616
  • office@nss-bg.org

КАК ДА ПОДАДЕТЕ ЖАЛБА

Всяко лице може да подаде жалба в НСС. За нас е задължение и отговорност да вземем бързо и безпристрастно отношение към вашия сигнал.
Националния съвет за саморегулация (НСС) можете да подадете два вида жалби за нарушение на:
1. Етичния кодекс - по отношение на съдържанието (подвеждане, обида, неподходяща за деца и пр.) на рекламите и другите форми на търговска комуникация или
2. Правилата за онлайн поведенческа реклама - по отношение на насочена към конкретен потребител онлайн поведенческа реклама. Що е то онлайн поведенческа реклама (ОВА) и какво да направите преди да подадете жалба, можете да научите тук.
Жалбата е молба, която посочва доказателство за нарушение или повдига въпрос за възможно нарушение, което изисква по-нататъшно проучване.

Прочети повече

Подаване на Жалба

Никога не е било по-лесно да защитите себе си и обществото от вредно съдържание в рекламите.
Ще ви отнеме няколко минути и няма да ви струва нищо.

Подай Жалба

Редовни Членове