Българска национална асоциация етерични масла, парфюмерия и козметика (БНАЕМПК) стана член на НСС

Българска национална асоциация етерични масла, парфюмерия и козметика (БНАЕМПК) е създадена през 1999 година. Тя обединява 101 компании от бранша, сред които производители и търговци на етерични масла, производители и дистрибутори на парфюмерия, козметика, тоалетни принадлежности; производители и доставчици на суровини, опаковки и оборудване. Нейни асоциирани членове са Университет по хранителни технологии (УХТ), подготвящ висши кадри за бранша, както и Институт по обща и неорганична химия към БАН, Институт по розата и етеричномаслените култури (ИРЕМК), Държавна лаборатория ”Българска роза” ЕООД, „Национална лаборатория Бул Роза” ООД.

БНАЕМПК е пълноправен член на Европейската козметична асоциация (Cosmetics Europe – The Personal Care association), Европейската федерация на производителите и търговците на етерични масла (EFEO), Международната асоциация по натурална и органична химия Natrue, Съюз „Произведено в България” (СПБ), Българската стопанска камара (БСК), Българска търговско-промишлена палата (БТПП), Българския институт по стандартизация (БИС). БНАЕМПК е асоцииран член на Германската асоциация на производителите и търговците на фармация, хранителни добавки, продукти за грижа за здравето и за лична хигиена (BDIH). Поддържа успешен и конструктивен диалог със сродни браншови организации в Италия (COSMETICA ITALIA), Румъния (RUCODEM), Германия (IKW) и др.

Основните приоритети в дейността на БНАЕМПК са промотиране на българските етерични масла и козметика и повишаване на информираността на бизнеса по отношение на новите нормативни изисквания към производството им. БНАЕМПК е национално представена браншова организация и като такава работи успешно с органите на държавната администрация в лицето на ресорните министерства – МЗ, МИ, МЗХ, както и агенциите към тези министерства: ИАНМСП, ИА „БСА”, НЦОЗА и др. http://www.bnaeopc.com/

Контакт с НСС

 • ул."Сан Стефано" № 14, вх.Б, ет.3 - (БAKA), София 1504
 • +359 0886 695 616
 • office@nss-bg.org

КАК ДА ПОДАДЕТЕ ЖАЛБА

Всяко лице може да подаде жалба в НСС. За нас е задължение и отговорност да вземем бързо и безпристрастно отношение към вашия сигнал.
Националния съвет за саморегулация (НСС) можете да подадете два вида жалби за нарушение на:
1. Етичния кодекс - по отношение на съдържанието (подвеждане, обида, неподходяща за деца и пр.) на рекламите и другите форми на търговска комуникация или
2. Правилата за онлайн поведенческа реклама - по отношение на насочена към конкретен потребител онлайн поведенческа реклама. Що е то онлайн поведенческа реклама (ОВА) и какво да направите преди да подадете жалба, можете да научите тук.
Жалбата е молба, която посочва доказателство за нарушение или повдига въпрос за възможно нарушение, което изисква по-нататъшно проучване.

Прочети повече

Подаване на Жалба

Никога не е било по-лесно да защитите себе си и обществото от вредно съдържание в рекламите.
Ще ви отнеме няколко минути и няма да ви струва нищо.

Подай Жалба

Редовни Членове

ADMIN

500 Something went wrong

		Array
(
  [type] => 32
  [message] => Module 'imagick' already loaded
  [file] => Unknown
  [line] => 0
)